Live-televisie via het glasvezelnetwerk van CWNetwerk

Onderstaande informatie is van eind december 2018. Houd ermee rekening dat de markt in beweging is en dat de actuele situatie anders kan zijn. Meer informatie is te vinden in volgende document

Heb je een vraag, zoek je hulp of wil je jouw ervaring delen, stuur dan een mail naar tv@cwnetwerk.nl

Beste gebruikers van het glasvezelnetwerk van CWNetwerk,

zoals in de laatste nieuwsbrief al aangekondigd, zijn er de laatste maanden een aantal serieuze alternatieven beschikbaar gekomen waarmee je televisie kunt kijken zonder een abonnement af te sluiten bij een van de bekende partijen, met name Digitenne, Ziggo of een satellietschotel hoeft te plaatsen van CanalDigitaal.

Alles wat je daarvoor nodig hebt is je aansluiting bij CWNetwerk en de juiste smarttelevisie of apparaatje dat je oude televisie net wat smarter maakt, zoals een Chromecast, AppleTV of AndroidTV-box. De meeste bewoners die de laatste jaren zijn gaan Netflixen kennen dit verhaal al.

Als je huidige televisie niet ouder is dan een, of twee jaar, dan heb je waarschijnlijk geluk en kun je in de app-winkel van je televisie voor de meeste hier besproken platforms gewoon een app installeren. Het is vaak de makkelijkste manier van kijken omdat je de app met je tv-afstandsbediening kunt bedienen.

Heb je pech en is je televisie net te oud om televisie te kijken via een app van je gekozen IP-tv-platform, dan hoef je niet meteen op te geven. Als je een Chromecast koopt en deze in je televisie plugt kun je livetelevisie kijken via de knoppen op smartphone of tablet.

Chromecast is van Google, maar is ook gewoon met een iPhone te bedienen. Blijf je liever volledig in je Apple-Ecosysteem, dan kun je ook voor een AppleTV kiezen, deze heeft een functie die Airplay heet en die doet precies hetzelfde als de Chromecast. Via je iPhone of iPad stuur je live-televisie naar een aangesloten televisie.

Bijna alle platforms die hieronder staan kennen proefabonnementen van 2 weken tot een maand.

Ontdek zelf wat het beste aansluit bij je behoefte en deel je persoonlijke gebruikers-ervaring met ons. Maar ook bij vragen kun je een mail sturen aan tv@cwnetwerk.nl

Hieronder de platforms die televisie uitzenden via internet:

NPOstart

NPOstart is het oude uitzendinggemist.nl. Het platform ziet er steeds beter uit en biedt naast het gratis kijken van gemiste programma’s ook de mogelijkheid om NPO1, 2 en 3 live te kijken.

NPOstart plus

Dit is de betaalde versie van NPOstart. Ontdek wat je voor €2,95 per maand extra kunt kijken. De NPO vraagt je om een persoonlijke inlog aan te maken.

NLziet

NLziet is een gemeenschappelijk platform van de NPO en de nederlandstalige commerciële omroepen.

Voor €7,95 per maand kun je 16 omroepen live kijken.

CanalDigitaal

CanalDigitaal is biedt alle zenders die je van Digitenne / Ziggo kent en meer. Enig nadeel BBC, ARD en ZDF ontbreken. Ontdek welke zenders in het “vol”-abonement voor 9,95 per maand zitten en welke extra zenders het “bomvol” abonnement voor 14,95 per maandextra geeft.

ITTDesk

ITTDesk is een aanbieder die vooral voor een deelnemend project binnen CWNetwerk interessant is, omdat daar geen kabel-tv van Ziggo ligt. Het basispakket van Ziggo dat normaal €18,95 kost, kunnen mensen bij ITTDesk via een IP-tv-box (eenmalig €52) ontvangen voor €21 per maand.

Ga voor meer informatie naar https://www.ittdesk.nl/cwtv/

ZiggoGo

ZiggoGo is een platform die tot nu toe alleen voor abonnees van Ziggo-Kabel-TV bedoeld is.

Al vanaf het goedkoopste analoog-abonnement van €18,95 kun je via de Ziggo-kabel televisie kijken. Digitaal is nu € 26,95 per maand inclusief ZiggoGo. Op de achtergrond wordt hard gewerkt aan een AndroidTV-app en op termijn komt deze hoogstwaarschijnlijk breder beschikbaar.